Text size
donderdag, april 18, 2019
 • images/ita/Bergen_2012 012.jpg
 • images/ita/Bergen_2012 029.jpg
 • images/ita/Bergen_2012 043.jpg
 • images/ita/Bergen_2012 063.jpg
 • images/ita/Bergen_2012 082.jpg
 • images/ita/IMAG0762.jpg
 • images/ita/IMAG0763.jpg
 • images/ita/IMAG0768.jpg
 • images/ita/IMAG0771.jpg
 • images/ita/IMG_0796.jpg
 • images/ita/Schuttdorf_1.jpg
 • images/ita/luik.jpg

Bouwen aan Integriteit is

een adviesbureau dat organisaties en samenwerkingsverbanden ondersteunt om integer te kunnen handelen. Wij zijn gespecialiseerd in preventie en strategische integriteitontwikkeling.
Lees meer over B_a_I>

Organisatie integriteit is

"Organisatie-integriteit is het vermogen van organisaties om belanghouders bevredigende antwoorden te kunnen geven op de vragen of de organisatie doet wat zij zegt, of de organisatie doet waar zij voor is en of de organisatie doet wat is afgesproken." (PvdP)

Je bent teamleider bij het ROC in de regio en voelt je sterk met je werk verbonden. Jonge mensen helpen zich te ontwikkelen is een prachtig beroep. Je stimuleert je mede-docenten om net zo betrokken te zijn als jij. In één van de moeilijke klassen zit een studente die een een zware tijd meemaakt. Ze heeft schulden omdat ze voor haar ouders die alcoholisten zijn in de bres moest springen en ze heeft een nog jong kind dat ze alleen opvoedt. Je ziet dat ze erg gemotiveerd is om de opleiding af te maken en om iets te bereiken in het leven. Maar ze is vaak afwezig, omdat ze moet bijverdienen en omdat de goedkope oppas niet altijd komt opdagen. Omdat ze al erg veel afwezig is geweest, loopt ze het risico dat de studiefinanciering wordt stopgezet bij nog meer verzuim. Kort voordat haar stageperiode bij een reclamebureau begint kan ze bij haar oom een week werken in de horeca en daarbij veel geld verdienen om de schulden af te lossen. Ze vraagt je om de formele datum van de ingang van de stage een week te antidateren. Wat doe je?

Dilemma's bespreken in uw organisatie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of bel 0031 654 770 154

Bouwwerken

Integriteit en tautologie

Interessante casus. RvT (en de Minister) van 'Het Nieuwe Instituut' (wie heeft die naam verzonnen?) zegt dat er een zorgvuldige afweging is gemaakt inzake de gunning. De keuze is gelegitimeerd door te verwijzen naar de unieke kwaliteiten van de ingehuurde partners. Niemand anders konden het zo goed als zij! Is daar echter goed naar gekeken en is dat afwegingsproces transparant, dus na te lezen en te toetsen aan inkoopprocedures (als die er zijn), aan integriteitbepalingen over belangenverstrengeling (als die er zijn), etc. Maar bottom-line blijft waarschijnlijk dat een directeur (met steun van de RvT) een plannetje maakt dat volstrekt toegeschreven is op de competenties van zijn beoogde toeleverancier. Hoeft niet eens kwade opzet te zijn, maar is in elk geval wel blikvernauwing. In beide gevallen betekent het naar mijn mening een gebrek aan integriteit en professionaliteit. Oude praktijken in een nieuw instituut!

Read more http://www.dearchitect.nl/nieuws/2015/08/21/persverklaring-het-nieuwe-instituut-cultuur-ondernemen.html

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen