Text size
vrijdag, augustus 23, 2019
 • images/ita/Bergen_2012 012.jpg
 • images/ita/Bergen_2012 029.jpg
 • images/ita/Bergen_2012 043.jpg
 • images/ita/Bergen_2012 063.jpg
 • images/ita/Bergen_2012 082.jpg
 • images/ita/IMAG0762.jpg
 • images/ita/IMAG0763.jpg
 • images/ita/IMAG0768.jpg
 • images/ita/IMAG0771.jpg
 • images/ita/IMG_0796.jpg
 • images/ita/Schuttdorf_1.jpg
 • images/ita/luik.jpg

Bouwen aan Integriteit is

een adviesbureau dat organisaties en samenwerkingsverbanden ondersteunt om integer te kunnen handelen. Wij zijn gespecialiseerd in preventie en strategische integriteitontwikkeling.
Lees meer over B_a_I>

Organisatie integriteit is

"Organisatie-integriteit is het vermogen van organisaties om belanghouders bevredigende antwoorden te kunnen geven op de vragen of de organisatie doet wat zij zegt, of de organisatie doet waar zij voor is en of de organisatie doet wat is afgesproken." (PvdP)

Je bent teamleider bij het ROC in de regio en voelt je sterk met je werk verbonden. Jonge mensen helpen zich te ontwikkelen is een prachtig beroep. Je stimuleert je mede-docenten om net zo betrokken te zijn als jij. In één van de moeilijke klassen zit een studente die een een zware tijd meemaakt. Ze heeft schulden omdat ze voor haar ouders die alcoholisten zijn in de bres moest springen en ze heeft een nog jong kind dat ze alleen opvoedt. Je ziet dat ze erg gemotiveerd is om de opleiding af te maken en om iets te bereiken in het leven. Maar ze is vaak afwezig, omdat ze moet bijverdienen en omdat de goedkope oppas niet altijd komt opdagen. Omdat ze al erg veel afwezig is geweest, loopt ze het risico dat de studiefinanciering wordt stopgezet bij nog meer verzuim. Kort voordat haar stageperiode bij een reclamebureau begint kan ze bij haar oom een week werken in de horeca en daarbij veel geld verdienen om de schulden af te lossen. Ze vraagt je om de formele datum van de ingang van de stage een week te antidateren. Wat doe je?

Dilemma's bespreken in uw organisatie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of bel 0031 654 770 154

Bouwwerken

Leren door training te geven

Wat een rare gedragswijze: kinderen laten trainen door 'risicojongeren' en het bewust niet vertellen aan de ouders. In het verhaal over de #Trainerskracht buitelen (oneigenlijke) motieven over elkaar heen. Daardoor rammelt het aan alle kanten: wat zijn dan de risico's van die jongeren en wie kan daar welke schade van lijden (wordt niets over gezegd), hoe vindt de selectie plaats, waarom mogen ouders er niet van weten (die horen het te weten)? De voetbalclub wil wachtlijsten wegwerken, de studenten willen een stageplek, de lector wil een onderzoeksobject, de Hogeschool krijgt subsidie. De resultaten van het project zijn onbekend, evenals de precieze doelstellingen. En opnieuw, de ouders komen op de laatste plaats. Gelegitimeerd door een suggestieve en nietszeggende retoriek: 'een en een is drie' en het eindeloos afgezaagde 'win-win'. En de ad hoc overtuiging van de ouders. Dat is mooi meegenomen, maar laat overlet dat ze toch echt vooraf hadden moeten worden geinformeerd.

Read more http://www.socialevraagstukken.nl/site/2015/07/15/leren-door-training-te-geven/

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen