Text size
donderdag, april 18, 2019

Onderwijs

In het onderwijs kan het bewustzijn groeien over de omgang met integriteit. Er zijn veel opzienbarende kwesties geweest de laatste tijd, met name in het HBO. Risico's zijn er volop, individuele organisatie besteden daar zorg aan, maar doen dat vaak het liefst in eigen vertrouwde kring. Bouwen aan Integriteit werkt (vooral) aan initiatieven om sectorbreed de strategische discussie over integriteitontwikkeling te stimuleren. 

Je bent teamleider bij het ROC in de regio en voelt je sterk met je werk verbonden. Jonge mensen helpen zich te ontwikkelen is een prachtig beroep. Je stimuleert je mede-docenten om net zo betrokken te zijn als jij. In één van de moeilijke klassen zit een studente die een een zware tijd meemaakt. Ze heeft schulden omdat ze voor haar ouders die alcoholisten zijn in de bres moest springen en ze heeft een nog jong kind dat ze alleen opvoedt. Je ziet dat ze erg gemotiveerd is om de opleiding af te maken en om iets te bereiken in het leven. Maar ze is vaak afwezig, omdat ze moet bijverdienen en omdat de goedkope oppas niet altijd komt opdagen. Omdat ze al erg veel afwezig is geweest, loopt ze het risico dat de studiefinanciering wordt stopgezet bij nog meer verzuim. Kort voordat haar stageperiode bij een reclamebureau begint kan ze bij haar oom een week werken in de horeca en daarbij veel geld verdienen om de schulden af te lossen. Ze vraagt je om de formele datum van de ingang van de stage een week te antidateren. Wat doe je?

Dilemma's bespreken in uw organisatie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of bel 0031 654 770 154

Onderwijs

Integriteit bespreken bij Zaan Primair

De stichting Zaan Primair is het bevoegd gezag van 28 scholen voor openbaar primair onderwijs in de gemeente Zaanstad. Dagelijks werken zo’n 750 personeelsleden met hart en ziel aan kwaliteitsonderwijs voor ruim 6900 leerlingen. Op 4 november 2014 spreekt de schoolleiding van Zaan Primair met elkaar over integriteit en over de wijze waarop integer gedrag nog sterker verankerd kan worden in de organisatie. Bouwen aan Integriteit begeleidt de discussie.