Text size
vrijdag, augustus 23, 2019

Bouwen aan Integriteit

is een netwerkorganisatie en een handelsnaam van ImageView B.V. gevestigd te Oldenzaal.

 

Directeur-eigenaar


pim

Pim van der Pol

studeerde sociologie en filosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, en promoveert daar op een proefschrift over integriteitontwikkeling. Hij heeft vele jaren ervaring als (interim)manager en leiding gegeven aan tal van organisaties in met name de (semi)publieke sector. Zijn betrokkenheid bij het onderwerp integriteit is sterk verwand aan het belang dat hij hecht aan openheid, eerlijkheid en dialoog.

 

Associés


Alex Straathof

is aan de Rijksuniversiteit in Leiden opgeleid als psycholoog en gepromoveerd bij Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij heeft zich gespecialiseerd in de relatie tussen integriteit en organisatiecultuur. Naast zijn werk met Bouwen aan Integriteit is Alex lector aan de Hogeschool van Amsterdam. Zijn fascinatie ligt bij het herstel van het imago van organisaties die te maken hebben gehad met integriteitschendingen. Cultuurverandering is hiervoor een mogelijke oplossing.

Letty Reimerink

Letty is sociaal psycholoog en communicatiewetenschapper. Zij werkt sinds 2000 als zelfstandig adviseur op het snijvlak van organisatie, communicatie en strategie. Haar opdrachtgevers komen voornamelijk uit de wereld van bouwen en wonen. Als sociaal psycholoog is Letty vooral geïnteresseerd in de drijfveren van mensen en hun ontwikkeling in een sociale context: dat kan een team of een organisatie zijn, maar ook de wijk of de stad. Het thema integriteit fascineert haar, omdat ook hier sprake is van interactie tussen het individu en zijn sociale omgeving.

karst

Karst Blijham

Aansluitend aan de studie civiele techniek in Delft van 1984 tot 1993 werkzaam geweest bij Twijnstra Gudde. Aanvankelijk in bouwprojecten, maar al snel betrokken geraakt bij projecten met complexe maatschappelijke raakvlakken zoals Uitbreiding Luchthaven Beek, Rekening Rijden, Transferia. Sindsdien vooral betrokken in het voortraject van de zogenaamde grootschalige, complexe, infrastructurele projecten en uitvoeringsprogramma’s. Programmamanagement, risicomanagement en integriteitontwikkeling.

 

Netwerkondernemingen


Integriteit.nl

Integriteit.nl is de onderneming van Karin Ingelse die haar loopbaan in het onderwijs begon en al ruim twaalf jaar werkt als presentatrice bij RTV Rijnmond. Daarnaast is zij actief als dagvoorzitter en begeleider van discussies. Sinds 2004 verzorgt en leidt zij bijeenkomsten met organisatiemedewerkers over integriteit. Mede door haar ongedwongen en open stijl is zij in staat gevoeligheden rondom het onderwerp integriteit bespreekbaar te maken.
www.integriteit.nl

Bovenschen Consultancy

Frans Bovenschen van Bovenschen Consultancy geeft advies, doet analyse en onderzoek op het gebied van integriteit, integriteitschendingen/fraude, belangenverstrengeling, dubieuze vastgoedtrans- acties en andere vormen van (vermeende) onregelmatigheden bij woningcorporaties, gemeenten en maatschappelijke ondernemingen. Als onderzoeker/account is hij bij het voormalige ministerie van VROM 30 jaar actief geweest op deze terreinen. In het geval er vermoedens zijn van integriteitschendingen en er research nodig is werkt Bouwen aan Integriteit nauw samen met Bovenschen Consultancy.
www.bovenschenconsultancy.nl