Text size
woensdag, juli 17, 2019

Integriteitmodule houdt integriteitbeleid levendig

De meeste corporaties hebben inmiddels een integriteitbeleid en een integriteitcode ontwikkeld. Vaak zijn er discussies met de medewerkers aan vooraf gegaan en zijn er dilemma's besproken. Nu is het zaak om het beleid en de code levend te houden en om op een praktische manier de medewerkers er bij te blijven betrekken. Dat kan met de Integriteitmodule, een e-learning methode die effectief en gemakkelijk in gebruik is.

Met de Integriteitmodule kan de organisatie de onderdelen van de integriteit(- of gedrags)code visueel maken en actueel houden. De onderdelen van de code krijgen een kleur die aangeeft of er 'onderhoud' nodig is op de thema's die er bij horen. De Integriteitmodule is ontwikkeld voor organisaties die de dialoog over integriteitdilemma's levend willen houden. Hij genereert automatisch dilemma's die passen bij de onderdelen van de integriteitcode en bij de medewerkers of afdelingen voor wie ze relevant zijn. Medewerkers geven online antwoord op de vragen die de dilemma's stellen en dragen bij aan suggesties voor verbetering van de code. Op basis van de antwoorden en bijdragen van de medewerkers worden rapporten gegenereerd die een werkpakket bevatten waarmee leidinggevenden een follow-up gesprek kunnen voorbereiden voor het afdelingsoverleg.

De Integriteitmodule wordt momenteel uitgevoerd bij corporaties, onderwijsinstellingen en gemeenten. Andere sectoren volgen. Voor meer informatie download de pdf-brochure of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met Bouwen aan Integriteit.